Ideální nedělní snídaně? Vláčný banánový chléb
Bojíte se, že z pátečního pečiva vykouzlíte leda tak strouhanku? Žádné strachy, o nedělní snídani se postará měkounký banánový chlebíček.
Víkendové snídaně si vychutnáváme plnými doušky, a tak se občas stane, že potravinové zásoby vyjíme už v sobotu. V takové chvíli rozhodně nepropadejte panice a raději připravte banánový chlebíček. Nejen, že jeho příprava nezabere příliš času, ale především se skládá ze surovin, které má většina z nás neustále ve spíži.
Co budete potřebovat:
250 g hladké mouky
100 g třtinového cukru
2 lžičky kypřícího prášku
špetku soli
4 banány
180 ml mléka
1 vejce
80 ml slunečnicového oleje
100 g bílého jogurtu
Postup:
Příprava banánového chlebíčku je opravdu jednoduchá. V první řadě smíchejte všechny suché ingredience. Následně vidličkou rozmačkejte banány a přidejte k nim zbylé „tekuté“ ingredience. Vše důkladně promíchejte dohladka a postupně přisypávejte i suchou směs. Opět je důležité, abyste těsto důkladně promíchali. Pokud nedržíte žádnou drastickou dietu, dopřejte si upgrade banánového chlebíčku, a přidejte do hotové směsi ještě 100 g nasekané čokolády. Nic také nebrání tomu, abyste do těsta přidali chia či lněná semínka.
V posledním kroku si připravte formu na chléb, kterou vymažte máslem a vysypte moukou. Těsto nalijte do připravené formy a vložte do trouby vyhřáté zhruba na 180 stupňů. Banánový chléb během pečení kontrolujte, ale počítejte s tím, že bude hotov zhruba za 35 minut.
Hotový chlebíček můžete podávat samotný nebo pokapaný medem či javorovým sirupem. Ozdobit ho můžete nakrájeným banánem, borůvkami a velkou parádu udělá také s jahodami.
Přejeme vám krásnou neděli provoněnou banánovým chlebíčkem.
ČTĚTE TAKÉ: 3 zdravé a rychlé recepty na snídaně, když ráno nestíháte