Vyzkoušejte levandulovou zmrzlinu s medem. Na výrobu potřebujete: 1/2 hrnku medu, 1/4 hrnku (8g) květů levandule čerstvých nebo sušených, 375 ml mléka, 50 g cukru, špetku soli, 375 ml smetany ke šlehání a 5 žloutků.
Ohřejte med spolu se 2 lžícemi levandule. Následně nechte hodinu odstát. Zahřejte mléko, cukr a sůl a vedle si připravte místu, do které vlijete smetanu. Přes sítko do smetany propasírujte med s levandulí. Poté rozmixujte žloutky a pomalu do nich za stálého míchání přidávejte mléčnou, teplou směs. Vraťte na sporák a zahřívejte, dokud směs nebude hustá. Přelijte směs přes síto ke šlehačce, přidejte zbytek levandule a promíchejte. Nechte přes noc v chladničce uležet a druhý den studenou směs přelijte přes sítko do zmrzlinovače.