Jídelníček královny Alžběty II.
Podle Darrena McGradyho, jenž byl jejím kuchařem zhruba třináct let, královna nebyla žádná labužnice. Měla ráda jednoduchá jídla, hlavně čerstvé ovoce a zeleninu, z masa zvěřinu a lokálně nalovené ryby. K snídani si dávala vejce, které ale nesmělo být z bílé skořápky, vejce z barevných skořápek měly podle ní lepší chuť. Býval také toast s marmeládou. K odpolednímu čaji přikusovala sušenky nebo klasické britské čajové pečivo scones.
A jak vypadal královnin oběd? „Jako první chod si ráda dávala Gleneagles pâté ze pstruha, makrely a uzeného lososa. Milovala jídla ze surovin přímo z panství, takže pokud jsme měli lososa z Balmoralu z řeky Dee, byla nadšená. Opakovali jsme repertoár jejích oblíbených jídel, většinou britskou a francouzskou kuchyni. Často býval na stole halibut na špenátovém lůžku s Mornay omáčkou,“ prozradil královnin kuchař v rozhovoru pro The Telegraph. Ovoce muselo být sezónní. „V létě mohla mít jahody denně, kdyby je dostala v lednu, protestovala by s výstrahou, ať se jí neopovažujeme posílat geneticky modifikované jahody.“