Pop-upy otevírají nejen profesionální kuchaři, ale také amatéři. Mezi ty, kteří v Česku začínali na vysoké úrovni, patří koncept Forbidden Taste. Pod jejich taktovkou jste do poslední chvíle nevěděli, co ani kde se bude jíst. Kapacita byla přísně omezená a rezervovat jste si mohli nanejvýš dvě místa. Vše potřebné jste se dozvěděli až v den akce prostřednictvím sms. Jídlo pod značkou Forbidden Taste přitom připravovaly špičky české gastroscény, ať už je to Jana Bilíková, Přemek Forejet, Kamu Rundusová nebo Stephen Senewiratne. Historicky první Forbidden Taste se odehrál v prostorách bývalé trafostanice, další v utajeném sále areálu Pragovka či na prknech divadla Minor.
Štafetu převzali členové spolku Zase spolu. Také oni pořádají své pop-upy živelně a hlavně v přátelské atmosféře. Na Facebooku dokonce mají jakýsi manifest, v jehož duchu pracují: „Už dlouho přemýšlíme o tom, jak propojit lidi napříč gastronomií. Věříme totiž, že právě spolupráce nás všech je to, co může českou scénu posunout nejvíce. A protože všichni milujeme jídlo, skvělé víno, potkávání se s kamarády a hlavně hodně srandy, rozhodli jsme se, že nejlepším způsobem, jak to celé nastartovat, bude dělat společně pop-upy. Každá akce bude úplně jiná, lépe řečeno jinak šílená. Jedna věc ale bude tyto pop-upy spojovat: naše nadšení dělat věci společně bez ohledu na to, ze kterého podniku kdo pochází. Děkujeme, pokud nás přijdete podpořit a ochutnat, jak se naše společná radost a práce přenese do jídla a pití.“