Hlídáte si, co jíte?
Jídlo je pohon pro naše tělo. Dáváme mu ale to, co skutečně potřebuje? A jak se vypořádat s nebezpečnými éčky? To vše se dozvíte v našem červencovém diskusním fóru.
Pečlivě zkoumáte etikety potravin, a stejně si nejste jejich složením jistí? Nevíte, co která zkratka znamená a zda vám prospěje, či uškodí? Zeptejte se naší odbornice, která vám pomůže tuto záhadu objasnit!
Své otázky můžete tento měsíc pokládat Ing. Haně Střítecké, Ph.D., která působí jako odborná garantka systému udělování loga Zdravá potravina (www.zdravapotravina.cz). Stejnojmenný informativní portál se zabývá chemií v jídle a odhaluje nebezpečné složky v potravinách. Zároveň disponuje největší databází emulgátorů (takzvaných éček) a informací o nich v ČR (http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek).
Hana Střítecká působí jako odborná asistentka na Fakultě vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Hradci Králové, externě vyučuje nutriční terapeuty na Jihočeské univerzitě a je také lektorkou řady odborných kurzů zaměřených na výživové poradenství. S klidem se jí tak můžete zeptat na všechno ohledně zdravého životního stylu. Začínáme 1. července!