Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami společnosti BurdaMedia Extra s.r.o. a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí - BurdaMedia Extra s.r.o. bude s Vašimi údaji pracovat zejména k organizaci a vyhodnocení akce a zasílání novinek.
Zdeněk Fryml s kamarády na výpravě až za polárním kruhem v Lyngenských Alpách na severu Norska.
Zdeněk Fryml s polotovary svých jasanových lyží. Kromě těch, které sám vyrábí sbírá ty historické.
Vyřezání základního tvaru lyží
Opracování lyží frézou
Hrubé opracování lyží
Frézování lyží
Řezání jasanového prkna na pásové pile
Hoblováním lyže se ubírá hmota takzvaného středového žebra. Kolik je jí třeba ubrat, o tom rozhoduje váha budoucího majitele.
Napařování špiček lyží před ohýbáním
Základní obrys lyží se na jasanové prkno maluje podle šablony.
Zdeněk Fryml ukazuje, jak se zhnutí špičky jeho lyží odlišuje od klasiky, kterou stále vyrábějí třeba Norové.
Ohýbání napařených špiček lyží. Ty se přitáhnou ke špalku a zůstávají tak minimálně dva dny.
Truhlářské nářadí