Začněte u základů
Když prostíráte stůl, vždy začněte tím, že na něj rozložíte to nejnutnější. Nejprve ubrus nebo běhoun, pak talíře, misky, příbory a sklenice s nápoji. Takto zjistíte, že máte dostatek místa na nezbytné věci a zároveň nebude stůl přeplněný tím, že se na něj snažíte všechno vtěsnat.
Je dobré stůl zdobit také v rámci sezóny – využívat barvy daného ročního období a také dary zahrady. Na jaře květiny, na podzim třeba dýně a v létě ovoce. Inspiraci najdete všude kolem sebe v přírodě. Právě začlenění přírodních prvků je jedním z klíčů, jak zkrášlit stolování. Přidání zeleně a kousků přírody může poskytnout efekt “dokončení” jakéhokoli stolu.
Míchání různých barev a textur v květinách a zeleni pak dodá aranžmá hloubku a pocit luxusu.