Říjnový Venkov & styl je právě na stáncích!
Nastává čas sklízení jablek a louskání ořechů, kdy si podobně jako příroda děláme zásoby na zimu. Vyšetřete si i chvilku na čtení časopisu, který vám dopřeje na chvilku zapomenout na seznam povinností.
Za hranicemi se o nás říká, že jsme národ pivařů. Málo se však už ví, že nejde jen o počet vypitých půllitrů zlatavého moku, ale i o český unikát ve výrobě pivních soudků a sudů. Zajeli jsme proto do plzeňského pivovaru, abychom vám představili umění mistra bednáře Josefa Hrůzy a jeho kolegů.
Zavedeme vás do středočeské obce Malešov, kde se zpustlá tvrz proměnila v inspirativní víkendové bydlení i místo společenského setkávání.
A jestli si rádi pochutnáte na houbách, ale ne vždy se vám za nimi chce do lesa, nepřehlédněte článek od našeho kolegy, zahradního architekta Lukáše Paderty. Zasvětí vás do domácího pěstování hub. Poradí vám vhodné druhy i postup, aby během „sklizně“ váš košík nezůstal prázdný.
Máme pro vás i recepty na dobroty z jablek, představíme vám středočeský kroj či pozvánku na výlet do Teplických skal, které jsou odnepaměti inspirací básníků a výzvou pro dobrodruhy.
Užívejte při čtení říjnového čísla pohodové chvíle a během měsíce si vzpomeňte na pranostiku: „Čím déle vlaštovky u nás v říjnu prodlévají, tím déle pěkné a jasné dny potrvají.“