Podzimem vybarvený Venkov a styl je tu!
Už ve čtvrtek se na stáncích objeví nové číslo Venkov a styl, které je opět plné zajímavých článků, rad a receptů. Například se dočtete o magické síle stromů, poznáte lesního skřítka, naučíte se připravovat nejlepší martinskou husu a vydáte se na výlet krásnou krajinou Podyjí. A je toho mnohem víc!
Jestlipak už jste byli na podzimní procházce přírodou? Pokud ne, třeba vás tímhle číslem navnadíme k návštěvě lesa, který se právě teď začíná vybarvovat zářivými odstíny. V článku Rosti Zemana se dočtete, kde všude se po republice nacházejí památné stromy, které fascinují svou majestátností a stářím. Cestou možná natrefíte na zrzavého lesního skřítka, který šustí v korunách stromů a po okolí pohazuje skořápky oříšků. Už víte o kom je řeč? Více o něm se dočtete v článku Lídy Korecké.
Ukážeme vám, jak si vyrobit krásné dekorace z vřesu, jehož růžovofialová kvítka rozzáří váš domov i prostor kolem něj. Máte rádi přírodní kámen jako ozdobu zahrady? Zahradní architektka Štěpánka Šmídová vám poradí, jaké druhy se nejlépe hodí a co všechno se z nich dá postavit.
Pozveme vás na výlet krajinou Podyjí, která je plná romantických zákoutí, rozlehlých vinic a sklípků v malebných vesničkách. O víně, jeho pěstování, degustaci a lásce k řemeslu vám pak poví trojnásobný Vinař ČR Josef Valihrach, který ve vesničce Krumvíř založil rodinné vinařství.
Na návštěvu jsme se vypravili také k mistru kamnáři Liboru Trakalovi, který ve své dílně rekonstruuje nádherná historická kamna. Chuť na kávu dostanete při čtení článku o stylové kavárně, která vznikla na místě zchátralého litoměřického nádraží. Zásluhu na tom mají manželé Plíhalovi, kteří mají k tomuto místu odjakživa blízko.
V neposlední řadě najdete v podzimním čísle také recepty z dýně a jablek a šéfkuchař Jaroslav Sapík vám ukáže, jak se dělá ta nejlepší martinská husa!
Dobrou chuť a příjemné počtení!