Nový Venkov&styl je na stáncích!
Když v trafice uvidíte jeho známé logo, vězte, že tentokrát se můžete těšit hlavně na poctivé a tradiční jídlo. Věnuje se ale i spoustě dalších zajímavých témat!
Společně s mistrem rakousko-uherské kuchyně Jaroslavem Sapíkem vás zasvětíme do tajů přípravy tehdějších noblesních jídel. Budeme rádi, pokud si s námi vyzkoušíte uvařit třeba oblíbené jídlo císaře Františka Josefa I. – tafelspitz či opulentní špíz Esterházy. Milovníci masa jistě ocení přípravu rostbífu krok za krokem, i nápaditých dětských pokrmů, které můžete uvařit společně s vašimi potomky. Příroda je v plném květu, a proto jsme zalistovali v nové knize milovnice jedlých květů Jany Vlkové, a vybrali pro vás pár receptů, v nichž hlavní roli hraje jedlý plevel a luční kvítí. Dozvíte se proč je český česnek fenoménem nejen české kuchyně, a že divoké včely jsou užitečné stejně jako ty medonosné. Pozveme vás na Božítělové procesí, jehož tradici obnovilo občanské sdužení Dubáci a taky poradíme, jak si zařídit kuchyň ve venkovském stylu. Zemědělskou usedlost Angličana Nicka, který ji vlastníma rukama přetvořil ve nádherné panství si určitě zamilujte stejně jako my a obdivovat budete i překrásné nože z dílny Antona Vadoviče. Tak si toto číslo užijte. Přejeme vám dobrou chuť!