Nový Venkov & styl je na stáncích!
Deštivé počasí říká, že si na léto ještě chvíli počkáme, ale letní náladu můžete mít hned teď! Nové číslo časopisu Venkov & styl je opět věnovaný cestování po českých vesničkách, zvířatům, tradicím, řemeslům a zahrádce. Už se nemůžete dočkat, až vám dozrají třešně? Máme pro vás báječné sladké recepty!
V reportáži Rosti Zemana vás seznámíme s účastníky soutěžního klání v sekání kosou. Říká se mu Volarský sekáč a je to nejen oblíbená tradice, ale především oslava zdravého pohybu, který přináší radost a uvolnění. Jen to chce mít ten správný grif! Poté vám ukážeme, jak si z lučního nebo polního kvítí uvázat tu nejkrásnější kytici. Z článku Karolíny Kamberské se dozvíte, jak vypadají české dožínky a odkud se tato tradice vlastně vzala. Jejich nejdůležitější symbol je věnec z obilí, který se stal inspirací pro naši rubriku Dekor. V ní vás naučíme, jak takový věnec uplést a jak jej zkrášlit barevnými květy. Když už jsme u toho obilí, v naší další reportáži se dočtete, jak se dělá střecha ze slaměných došků. František Pavlica z Hroznové Lhoty na Slovácku je dodnes vyrábí tak, jak se to dělalo za starých časů. Krásnému řemeslu se věnuje i paní Marie Vachunová z Velké nad Veličkou. Ukázala nám, jak se šijí kroje a také povyprávěla o jejich historii a symbolice.