Zázračná brambora
Ono se řekne brambora! Jenže kdybychom o ní věděli to, co vyzkoumali britští vědci, nejspíš bychom ji ve spíži vybudovali vlastní klimatizovaný budoár. Brambora je totiž zdravá jako, inu jako brambora.
Vědci ji dokonce označili za prospěšnější než zelí, ořechy nebo banány. Co je na ní tak úžasného? Prý nás vylaďuje, díky vláknině a vitamínu C. Taky má hodně selenu, který je důležitý, abychom byli zdraví, měli srdce a mozek v kondici a navrch krásnou pleť a vlasy.
Když ji ale oloupete a hodíte do vařící vody, část kouzla se ztratí. Nejlepší je mačkat z brambor šťávu. Neošklíbejte se, stačí, když ji smícháte třeba s mrkví, jablky, pomeranči nebo klidně mangem, jak je libo podle chuti. Šťáva z brambor funguje totiž na záněty, umím zvýšit krevní oběh a pomáhá tak odplavit třeba bolesti zad. Je příjemná pro ledviny, srdce, žaludek, pomáhá při vysokém cholesterolu, cukrovce atd. atd. Měly by ji milovat i věčné dietářky, snadněji se s ní hubne, stačí sklenička ráno nalačno a večer.
Už se těšíme, až něco podobného vyzkoumají o čokoládě a makronkách!