Přejít k hlavnímu obsahu
Rozhovory

Konzervativní snídaně Olgy Menzelové

Produkční Olga Menzelová ráda cestuje do asijských zemí. A tak i kuchyně plná koření a vůní patří mezi její oblíbené.

Snažíte se jíst zdravě?
Myslím, že jím zdravě. Zastávám rčení: jste tím, co jíte.

Držela jste někdy dietu, a pokud ano, jakou?
Hlavně v době, kdy jsem závodně běhala. Někdy jsme měli před závody jednodenní půst. A vyplatilo se to. Jinak jsem si prošla řadou dalších diet, nikoli kvůli váze, ale kvůli atopickému ekzému. Bohužel jen se střídavými úspěchy.

Potrpíte si na teplé večeře?
Určitě ne. Záleží na ročním období a momentální chuti.

Dodržujete tradici nedělních obědů?
Doma ne, jen občas na návštěvě u rodičů.

Jaké jídlo byste nikdy nesnědla?
Jídlo, jehož přípravu jsem omylem viděla v kuchyni, protože můj stůl byl naproti…

Máte pro nějaké jídlo slabost?
Pečená fois gras.

Jíte pravidelně pětkrát denně?
Někdy i vícekrát.

Nakupujete potraviny v bioobchodech nebo na trzích?
Obojí. Záleží na příležitosti. Jen lituji, že v Česku nemáme Whole Foods. Z toho jsem unešená!

Vaříte, nebo chodíte do restaurací?
Více vařím, než chodím do restaurací. Baví mě to.

Dělali vám rodiče svačinu do školy?
Maminka. Téměř celou základní školu.

Co snídáte? Dáváte přednost sladkým, či slaným snídaním?
Snídám léta velmi konzervativně. Ovesnou nebo rýžovou kaši, vařenou v rýžovém mléce s máslem se sirupem z agáve a s různým ovocem, které je zrovna po ruce.

Jíte často za pochodu, nebo si vyčleníte na jídlo čas?
Bohužel je to někdy dost v letu. Ale o to víc si vychutnám dlouhou snídani nebo večeři, když je pak čas.

Jaké kuchyni dáváte přednost?
Vzhledem ke své celoživotní afinitě k Thajsku mám ráda thajskou kuchyni. Ale dobře vím, že je jen těžko přenosná třeba do českých podmínek. Proto volím kuchyni té země, ve které se zrovna nacházím. A důraz kladu na kvalitu. To je jediné kritérium.

Jíte na dovolené tamní speciality?
Ano, vždy. Nejsem ten typ, který by si s sebou vozil český chleba.

Stravujete se ve fastfoodech?
Jak kde. Třeba právě v jihovýchodní Asii jsou fastfoody skvělé! Pokud z nich ovšem vyjmu většinu evropských řetězců.

Marianne je i na sociálních sítích:

Související články

Chaty a chalupy
Zvenčí 170 let stará chaloupka, uvnitř zbrusu nový interiér

Zvenčí 170 let stará chaloupka, uvnitř zbrusu nový interiér

Byt
Romantický historický apartmán ve Stockholmu zrekonstruovali opačným způsobem

Romantický historický apartmán ve Stockholmu zrekonstruovali opačným způsobem

Lidé a místa
Andrea Bocelli otevřel dveře své vily v Toskánsku

Andrea Bocelli otevřel dveře své vily v Toskánsku

Zábava
5 důvodů, proč si přečíst květnovou Marianne se speciálem Vše o mužích

5 důvodů, proč si přečíst květnovou Marianne se speciálem Vše o mužích

×
  • Marianne
  • 899 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + PÉČE MANUFAKTURA + DIGI VERZE ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + PÉČE MANUFAKTURA + DIGI VERZE ZDARMA
  • Předplatit