Sušení patří k nejstarším a zároveň nejzdravějším metodám konzervování potravin. Je to dokonalý způsob, jak uchovat chuť, vůni a barvu potravin na výjimečně dlouhou dobu. Princip sušení potravin spočívá ve snížení obsahu vody, a to až o 95 %. V takovém prostředí se nedaří plísním, bakteriím ani kvasinkám, které nemohou růst a množit se. A proto je možné uchovávat sušené potraviny po výjimečně dlouhou dobu, aniž by došlo k jejich rozkladu nebo jinému znehodnocení. Sušené potraviny si navíc uchovají vitamíny.
Při výběru vhodné sušičky myslete na to, aby šla regulovat teplota sušení. Každá potravina má tožiž svou ideální teplotu na sušení.
Rozhoduje teplota i doba sušení
V dnešní době se k sušení potravin používají moderní sušičky. Některé potraviny se suší při nízké teplotě okolo 30 °C, jiné zase při 70 °C. Proto zvolte takovou sušičku, která vám umožní regulovat teplotu ideálně ve zmíněném rozpětí. I doba sušení potravin je rozhodující pro jejich správné usušení. Proto si určitě pořiďte sušičku ovoce s časovačem. Všechny tyto funkce nabízí sušička snack-to-go KITCHENminis®, která je mimořádně úsporná a to jak z hlediska prostoru tak i energie. Výroba lahodných svačinek a müsli tyčinek probíhá na pěti patrech sušičky ovoce v naprostém tichu. Sušička má ochranu proti přehřátí a funkci automatického vypnutí, takže je maximálně bezpečná. Ráno si můžete vzít malé a lahodné dobrůtky jednoduše do práce nebo je dát dětem do školy jako svačinu. Součástí balení je praktická cestovní sada dvou úložných nádob a nádoby na müsli tyčinky.