Inženýrka v oboru výživy a kvality potravin, autorka dvou bestsellerů – Jediné knihy o jídle, kterou potřebujete a Výživné knihy o jídle nás pustila do své kuchyně. Ta je zasazena do interiéru z 30. let a obešla se bez nástěnných skříněk a digestoře. Proč se jich Karolína Four, inženýrka v oboru výživy a kvality potravin, vzdala, má ale svůj dobrý důvod. „Kuchyně je místo, kde trávíme jako rodina nejvíce času, ať už během přípravy jídla nebo jen tak s počítačem. Chtěla jsem proto spojit dostatek prostoru pro pohodlné vaření ve dvou nebo třech lidech, a zároveň vytvořit kuchyni minimalistickou a jednoduchou, aby co nejvíce splynula s hlavním obývacím prostorem, v němž se nachází,“ vysvětluje Karolína. „Je mi velmi blízký skandinávský design. Chtěla jsem ale zároveň respektovat skutečnost, že dům je z 30. let. Snažila jsem se tak propojit moderní materiály a čisté linie kuchyňské linky s detaily z období první republiky, jako jsou například svítidla, dubová podlaha nebo původní dveře. Udělala jsem si rozsáhlý průzkum Pinterestu a dlouho jsem procházela časopisy s interiérovým designem, které jsem si vozila z cest po Skandinávii jako suvenýr, spojit vše, co jsem od kuchyně požadovala se nám pak povedlo v kuchyňském studiu Bonami.“