Cukrář, který miluje hudbu i slané jídlo
Považujete se za dobrého kuchaře a co byste uvařili vzácné návštěvě, kdybyste chtěl udělat opravdu dojem?
Ještě jsem nikoho neurazil, když jsem připravil pomalu tažené hovězí po burgundsku, bramborové máslové pyré, zeleninu ze zahrady. K tomu domácí křupavou bagetu a slané máslo.
Co vy a hudba? Co si rád pustíte třeba při vaření či pečení?
Směs melancholické i moderní hudby, klasické operní a baletní árie, jazzové legendy i filmové soundtracky. Myslím, že dobrou hudbu ocenit dokážu.
Která světová kuchyně je vaše nejoblíbenější a umíte ji vařit?
Arabská a indická, a ano, umím. Učil jsem se přímo v zemích, odkud mé nejoblíbenější pokrmy pocházejí.
Kdybyste si mohl vybrat kohokoliv na světě (žijící i nežijící osobnost), s kým povečeříte, byl by to:
Gianni Versace.
Dáváte přednost velkým hostinám, kdy se sejde hodně lidí u jednoho stolu, nebo jste spíš pro komornější stolování?
Čím jsem starší, tím více preferuji komorní stolování.
Patří k výjimečným okamžikům u vašeho stolu i nějaký slavnostní jídelní servis?
Absolutně. Jídlo je požitek, dar. Jíme očima. Co do hrnce dáte, to z něj vytáhnete. To se netýká jenom ingrediencí, ale zejména emocí a energie. To, jak jídlo konzumujeme, o nás leccos vypovídá.
K jídlu patří neodmyslitelně i pití? Povíte nám, jaké máte rád alko a nealko?
Miluju šampaňské a také španělskou cavu. Dobré víno, suché až extra suché. A velmi s oblibou si dávám na led dietní nebo zero Coca-Colu.
Co vám ve vaší kuchyni chybí, aby se stala kuchyní snů?
Mám kuchyni snů. A na každém snu se dá ještě pracovat. I na tom našem. Není podstatné, jaké věci v ní jsou, ale kdo v ní vaří, také jí a žije.