V jednoduchosti je krása (a taky chuť): Vyzkoušejte tahini omáčku jen ze 3 ingrediencí
Tuto jednoduchou a rychlou tahini omáčku, na kterou potřebujete jen 3 ingredience, můžete použít snad na všechno. Je krásně krémová a její chuť pozvedne jakékoliv jídlo.
Je opravdu jednoduché ji vyrobit, ale zároveň má natolik zajímavý chuťový profil, že pozvedne jakékoliv jídlo. Je to jako když si polijete palačinky javorovým sirupem, zkrátka ten poslední kousek skládačky, díky kterému je jídlo perfektní.
Použijte ji na:
- Falafel
- Burgery
- Sendviče
- Saláty
- Křupavé tofu/tempeh s rýží
INGREDIENCE
100g tahini sezamové pasty
citronová šťáva z poloviny citronu
1/4 čajové lžičky mořské soli
1/4 hrnku vody nebo rostlinného mléka
POSTUP
1. Smíchejte tahini, citronovou šťávu, sůl a vodu (nebo mléko) a ušlehejte. Můžete použít metlu na šlehání vajec, nebo mixér.
2. Přidejte klidně ještě vodu (nebo mléko), pokud je potřeba. Výsledná konzistence by měla být krémová, rozhodně ne tuhá, ale taky ne příliš řídká.
3. Tahini omáčku skladujte zavřenou v nádobě a v lednici po dobu 2 týdnů.
Autorka receptu píše o stravě, józe a pohybu na svém webu www.karindimitrovova.com