Smažené králičí řízky v krustě z modřenínu
Řízky patří k české klasice. Děláte si i ty z králičího masa? Dnes pro vás máme úplně nový recept na králičí řízky v sýrové krustě.
Uvedené množství odpovídá čtyřem porcím.
Co budete potřebovat?
- 4 králičí stehna
- 100 g sedlčanského modřenínu na vaření
- 2 lžíce ostré hořčice
- 2 vejce
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 8 plátků toustového chleba
- olej na smažení
Jak na to?
Stehna vykostíme, maso rozkrojíme na 3 kusy, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Necháme 15 minut odležet. Mezitím toustový chléb zbavíme tmavé kůrky, nakrájíme na kostky a v sekacím strojku rozsekáme na jemnou drť. Tu nasypeme do misky a přidáme k ní nastrouhaný sýr. Ve druhé misce rozšleháme vejce se dvěma lžícemi vody.
Naklepané maso nejprve ponoříme do vajec, potom ho obalíme v sýrovochlebové krustě, kterou na maso opatrně přimáčkneme. Usmažíme dozlatova a necháme odsát přebytečný tuk na papírové utěrce. Podáváme se zeleninovým salátem nebo s různě upravenými bramborami.
Dobrou chuť.