Šlehačková bublanina
Tak jemná a tak vláčná! Tahle bublanina obsahuje jen tuk ze smetany, a díky tomu se na jazyku přímo rozplývá.
Doba přípravy: 10 minut
Pečení: 25 minut
Počet porcí: na 1 plech
Co budete potřebovat:
-
3 velká vejce
-
1 hrnek krupicového cukru
-
2 hrnky polohrubé mouky
-
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
-
špetka soli
-
1 kelímek smetany ke šlehání (215 ml)
-
tuk a hrubá mouka na plech
-
3 hrnky čerstvého nebo mraženého drobného ovoce dle chuti
-
moučkový cukr s vanilkou na poprášení
Postup:
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do bílé pěny. Přisypte prosátou mouku s kypřicím práškem a špetkou soli, vlijte smetanu a promíchejte. Vyšší plech vymažte a vysypte moukou a vlijte na něj těsto. Posypte ovocem a pečte dorůžova; trvá to asi 25 minut. Zkontrolujte špejlí, zda těsto nelepí. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Podávejte poprášené moučkovým cukrem s vanilkou.
NĚCO NAVÍC
Do sklenice s moučkovým cukrem vložte rozpůlený vanilkový lusk, uzavřete a nechte několik dní ovonět.