Recept: Domácí perníčkové latté jako z kavárny
Jak lépe navodit vánoční atmosféru než se šálkem perníčkového latté v ruce?
Chuťové pohárky všech kávomilů zažívají během podzimu pré! Nejdříve si pochutnávají na dýňovém latté, následně na speciální vánoční nabídce, ve které nesmí chybět perníčkové latté! Pokud si bez tohoto nápoje nedokážete představit čekání na Ježíška, a zároveň nechcete každý den prosedět v kavárně, pak si ho zkuste připravit v pohodlí domova. Recept je opravdu jednoduchý…a výsledek? Víc než chutný!
Co budete potřebovat?
- 2 polévkové lžíce perníkového sirupu
- 30 ml espressa
- ½ šálku mléka
- 1 lžičku skořice
- šlehačku
Jak na to?
Základem celého receptu je perníkový sirup. Ten buď můžete pořídit v obchodě, nebo si ho sami připravit. Pokud zvolíte druhou variantu, pak si do rendlíčku nalijte dva hrnky vody, přisypte půl šálku cukru, 2 lžičky mletého zázvoru, lžičku skořice a půl lžičky vanilkového extraktu. Následně sirup vařte na mírném plameni zhruba čtvrt hodiny. Po vychladnutí sirup přelijte do sklenice.
Do skleničky na latté následně nalijte dvě polévkové lžíce sirupu, které zalijte vyšlehaným mlékem. Pak už stačí vlít espresso po stěně skleničky a celý nápoj doladit šlehačkou. Pokud chcete dietnější verzi, pak ničemu neuškodí, když šlehačku nepoužijete. „Čepičku“ latté můžete vytvořit pomocí mleté skořice nebo strouhané čokolády.
Vyzkoušíte perníkové latté?
ČTĚTE TAKÉ: Za zlomek peněz! Připravte si domácí dýňové latté