Přejít k hlavnímu obsahu
Jídlo

Punč

Tuto zimní alkoholickou bombu, kterou prý původně přivezli Angličané ze své indické kolonie, najdete v každé staré kuchařce trošku jinak. Proto se nebojte experimentů, odpíchnout se můžete od jedné z tradičních receptur.

Redakce Marianne | 10. 02. 2015

Doba přípravy: 10 minut

700 ml bílého vína

500 ml černého čaje

5 hřebíčků

šťáva z jednoho citronu

šťáva z jednoho pomeranče

150 ml rumu

2 ks celé skořice

1 hvězdička badyánu

100 g (nejlépe třtinového) cukru

Všechny přísady smíchejte a přiveďte k varu, nicméně nevařte. Pijte pěkně horký, nejlépe i z nahřátých sklenic.  

Marianne je i na sociálních sítích:

Související články

Dům
Zvenku ruina, uvnitř architektonický skvost: Za omšelou fasádou se skrývá neuvěřitelně moderní domov

Zvenku ruina, uvnitř architektonický skvost: Za omšelou fasádou se skrývá neuvěřitelně moderní domov

Zábava
Kvíz: Zavzpomínejte na 90. léta a ukažte, jak dobře si pamatujete seriál Beverly Hills 90210

Kvíz: Zavzpomínejte na 90. léta a ukažte, jak dobře si pamatujete seriál Beverly Hills 90210

Móda
Volány, krajky, kanýry: Boho chic radost propuká naplno, tohle jsou zatím nejkrásnější šaty z jarních kolekcí 2025

Volány, krajky, kanýry: Boho chic radost propuká naplno, tohle jsou zatím nejkrásnější šaty z jarních kolekcí 2025

Krása
Dokonalé vlasy podle korejské krásy: Produkty, díky nimž bude vaše hříva zářit zdravím

Dokonalé vlasy podle korejské krásy: Produkty, díky nimž bude vaše hříva zářit zdravím

×
  • Marianne
  • 899 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + PÉČE MANUFAKTURA + DIGI VERZE ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + PÉČE MANUFAKTURA + DIGI VERZE ZDARMA
  • Předplatit