Jídlo
PODZIMNÍ RADOSTI: Červená řepa s ořechy a nivou
Pusťte si barevný podzim i k sobě domů a nejlépe na talíř. Tentokrát pro vás máme jednoduchý recept, v jehož hlavní roli září červená řepa.
Doba vaření: 1 hodina
Doba práce: 15 minut
5 červených řep střední velikosti
3 lžíce balzamikového octa
sůl a pepř
2 lžíce panenského olivového oleje
100 g nivy
30 g vyloupaných vlašských ořechů
1. Začněte tím, že předvaříte řepu – hodinu ji vařte v lehce osolené vodě, a to i se slupkou, jedině tak si totiž zachová všechnu svou krásnou barvu a chuť i po uvaření. Měkkost poznáte, podobně jako třeba u brambor, stačí do ní zakrojit nůž. Slupku odstraníte snadno, jde to velmi rychle.
2. Vařenou řepu nakrájejte na kolečka či na kostičky. Promíchejte s octem, olejem, solí a pepřem. Do misek rozdělte řepu, posypte bohatou čepicí sýra (může být i feta, nebo naopak jemná gorgonzola).
Nepodlehněte pokušení míchat, protože byste ztratili půvabný kontrast červené a bílé. Na závěr posypte pokrájenými ořechy.
Archiv Marianne
ČTĚTE TAKÉ: