Ochutnejte skvělou červenou řepu s ořechy a nivou!
Pokud máte rádi červenou řepu, inspirujte se tímto receptem a připravte si skvělý předkrm.
Doba vaření: 1 hodina
Doba práce: 15 minut
Ingredience:
5 červených řep střední velikosti
3 lžíce balzamikového octa
sůl a pepř
2 lžíce panenského olivového oleje
100 g nivy
30 g vyloupaných vlašských ořechů
Postup
1 Začněte tím, že předvaříte řepu – hodinu ji vařte v lehce osolené vodě, a to i se slupkou, jedině tak si totiž zachová všechnu svou krásnou barvu a chuť i po uvaření. Měkkost poznáte, podobně jako třeba u brambor, stačí do ní zakrojit nůž. Slupku odstraníte snadno, jde to velmi rychle.
2 Vařenou řepu nakrájejte na kolečka. Promíchejte s octem, olejem, solí a pepřem. Do misek rozdělte řepu, posypte bohatou čepicí sýra (může být i feta, nebo naopak jemná gorgonzola).