Přejít k hlavnímu obsahu
Jídlo

Ochutnejte skvělou červenou řepu s ořechy a nivou!

Pokud máte rádi červenou řepu, inspirujte se tímto receptem a připravte si skvělý předkrm.

Redakce Marianne | 1. 10. 2014

Doba vaření: 1 hodina

Doba práce: 15 minut

Ingredience:

5 červených řep střední velikosti

3 lžíce balzamikového octa

sůl a pepř

2 lžíce panenského olivového oleje

100 g nivy

30 g vyloupaných vlašských ořechů

Postup

1 Začněte tím, že předvaříte řepu – hodinu ji vařte v lehce osolené vodě, a to i se slupkou, jedině tak si totiž zachová všechnu svou krásnou barvu a chuť i po uvaření. Měkkost poznáte, podobně jako třeba u brambor, stačí do ní zakrojit nůž. Slupku odstraníte snadno, jde to velmi rychle.

2 Vařenou řepu nakrájejte na kolečka. Promíchejte s octem, olejem, solí a pepřem. Do misek rozdělte řepu, posypte bohatou čepicí sýra (může být i feta, nebo naopak jemná gorgonzola).

Marianne je i na sociálních sítích:

Související články

Zábava
Žena, která vynalezla Wi-Fi: Hedy Lamarr milovalo celé Československo, kvůli vědě se vzdala kariéry u filmu

Žena, která vynalezla Wi-Fi: Hedy Lamarr milovalo celé Československo, kvůli vědě se vzdala kariéry u filmu

Zábava
Kvíz pro milovníky večerníčků: Otestujte, jak dobře znáte oblíbeného krtka a jeho příběhy

Kvíz pro milovníky večerníčků: Otestujte, jak dobře znáte oblíbeného krtka a jeho příběhy

Poradna
Ze starého žebříku dokonalý adventní kalendář: Pusťte se s námi do vánočního vyrábění

Ze starého žebříku dokonalý adventní kalendář: Pusťte se s námi do vánočního vyrábění

Cestování
Obec Příkazy: Zažijte adventní a vánoční lidové zvyky v autentickém prostředí hanáckého gruntu

Obec Příkazy: Zažijte adventní a vánoční lidové zvyky v autentickém prostředí hanáckého gruntu

×
  • Marianne
  • 1 099 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + ULTRAZVUKOVÁ ŠPACHTLE ETA + DIGI VERZE ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + ULTRAZVUKOVÁ ŠPACHTLE ETA + DIGI VERZE ZDARMA
  • Předplatit