Ochucené "nemléko" 3x jinak
Jednoduchá veganská a zdravější varianta klasického ochuceného mléka. Užijte si jahodovou, kakaovou a matcha příchuť.
Pokud jste vegani, alergičtí na klasické mléko, nebo prostě jen příznivci zdravé stravy, tak vás dnešní recept rozhodně potěší. Připravila jsem pro vás 3 jednoduché varianty na klasické ochucené mandlové mléko.
Kakaové mléko potěší všechny příznivce čokolády a výrazných chutí, s jahodovým zase zavzpomínáte na vaše dětsví a matcha je taková grown-up verze, která vás ráno nakopne a dodá antioxidanty.
Jsem si taky jistá, že těmito nápoji nepohrdnou ani děti, otestujte a poreferujte!
INGREDIENCE
1 hrnek mandlí (namočené 6-8 hodin ve vodě)
4 hrnky vody
3 datle nebo trocha javorového sirupu
špetka soli
jahodová příchuť
1 hrnek mandlového mléka
5 jahod
javorový sirup na dochucení (volitelné)
kakaová příchuť
1 hrnek mandlového mléka
1 polévková lžíce kakaa
1/2 čajové lžičky skořice
1 polévková lžíce javorového sirupu (nebo datle)
vanilkový lusk/extrakt (volitelné)
matcha příchuť
1 hrnek mandlového mléka
1 polévková lžíce matcha prášku
1 polévková lžíce javorového sirupu (nebo datle)
POSTUP
1. Rozmixujte vše dohromady.
2. „Podojte“ aneb přelijte do nádoby přes pytlík na ořechové mléko. V nádobě budete mít mléko a v pytlíku budete mít zbytek z ořechů.
3. Přelijte do uzaviratelné nádoby a uchovávejte v lednici po dobu cca 4 dnů.
4. Přidejte ingredience podle vaší zvolené příchutě a rozmixujte.
Autorka bloguje o zdravé stravě, józe a sdílí recepty na www.karindimitrovova.com
Čtěte také: "Úžasně nadýchané palačinky bez lepku"