Míša řezy
Moučník, který milují všechny generace. Kakaový piškot s tvarohovým krémem a čokoládovou polevou je prostě božský!
Doba přípravy: 30 minut + chlazení
Pečení: 20 minut
Počet porcí: na 1 plech
Budete potřebovat:
-
6 vajec, bílky a žloutky zvlášť
-
6 lžic moučkového cukru
-
6 lžic polohrubé mouky
-
1⁄2 lžičky jedlé sody
-
4 lžíce kakaa holandského typu
-
6 lžic slunečnicového oleje
NA KRÉM
-
250 g másla + 500 g tvarohu
-
150–250 g moučkového cukru dle chuti
NA POLEVU
-
2–3 tyčinky Ledové kaštany
-
100 g 100% tuku (např. Omega)
Postup:
1. Troubu předehřejte na 170 °C a plech o rozměrech 20x30 cm s vyššími okraji vyložte pečicím papírem. Vyšlehejte žloutky s moučkovým cukrem a pak pomalu postupně přišlehávejte 5 lžic horké vody. Smíchejte všechny suché přísady a střídavě s olejem je přidávejte ke žloutkům. Až bude směs spojená, zlehka zapracujte sníh vyšlehaný z bílků. Těsto vlijte do formy a pečte 15–20 minut, nebo dokud zapíchnutou špejli nevytáhnete suchou. Nechte vychladnout.
2. Na krém: prošlehejte máslo, tvaroh a cukr (vše o pokojové teplotě!) na hladký krém a rovnoměrně jím potřete korpus.
3. Na polevu: nakonec nad horkou vodní lázní rozpusťte ledové kaštany s tukem a polevou polijte povrch krému. Nechte v chladu aspoň 2 hodiny ztuhnout.