Letní zmrzlinové orgie
Jahodová k snídani, čokoládová k obědu a oříšková s baileys k večeři. Přesně tak si představujeme ideální letní jídelníček! Pojďte s námi na místa, kde najdete zmrzlinu v kvalitě mercedesu.
Sníh z Etny. Přesně to byla klíčová ingredience pro výrobu první historicky známé zmrzliny. Ze Sicílie se ledová sladkost rozšířila po Itálii a později po celém světě.
Klasické italské gelato se od našeho pojetí zmrzliny v lecčems liší. V první řadě se nešidí ingredience, práškové náhražky jsou tabu. Při výrobě gelata se také používá méně tuku a míchá se jen opatrně, aby se do zmrzliny dostalo co nejméně vzduchu. Díky tomu vznikne hustší struktura s intenzivnější chutí a vyšší teplotou než běžné zmrzliny.
Gelato je skvělé, ale i obyčejná točená zmrzka nebo nanuk mohou pořádně roztančit chuťové pohárky. Jen musíte vědět, kam zajít. My máme jasno, redaktorka Kristýna Mazánková poctivě otestovala spoustu zmrzlináren a vybrala ty nejlepší. Má tak někdo práci snů, že?
TY NEJLEPŠÍ ZMRZLINÁRNY NAJDETE V ČERVENCOVÉ MARIANNE!