Legislativní perníčky
Vánoce se blíží, začněte péct. Tyhle perníčky jsou velmi dekorativní – díky kakau a čokoládě mají tmavě hnědou bavu a bílá poleva na nich vynikne. Dají se jíst rovnou bez rozležení. A proč legislativní? Dostaly jméno po právničce, která jim vždy těsně před Vánocemi ohromila celou advokátní kanclář.
Doba přípravy: 40 minut
Pečení: 5 minut
Počet porcí: na 3 plechy
Budete potřebovat:
-
60 g másla
-
60 g moučkového cukru
-
1 vejce + vejce na potření perníčků
-
2 lžíce medu
-
30 g čokolády na vaření, nastrouhané
-
2 lžíce kakaa holandského typu
-
250 g hladké mouky
-
1⁄2 balíčku prášku do perníku
Na polevu:
-
1 bílek
-
150 g moučkového cukru
Postup:
-
Máslo utřete s cukrem a vejcem, po pár minutách přidejte med, kakao a čokoládu. V jiné míse smíchejte mouku s práškem do perníku a pak postupně přisypávejte k vaječné směsi. Vypracujte hladké těsto a rozválejte ho na sílu asi půl centimetru.
-
Vykrajujte perníčky a dávejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba 5 minut.
-
Ihned po vytažení z trouby perníčky potřete rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí je zdobte lesklou polevou utřenou z bílku a třikrát prosátého moučkového cukru.
Chcete potěšit i svoje domácí mazlíčky? Soutěžte dnes s námi v naší vánoční soutěži http://vanoce.marianne.cz/ o tři balíčky krmiva pro kočky Purina One.