Křupavý letní salát
Tip na lehkou svěží večeři, ideální pro tyto dny!
Doba přípravy: 20 minut
200 g žampionů, oloupaných
a pokrájených na tenké plátky
šťáva z 1 citronu
200 g zelených fazolek
sůl a pepř
hrst čerstvé bazalky a petrželky
100 g cherry rajčátek
3 lžíce olivového oleje
100 g parmazánu nebo podobného sýra
1) Smíchejte v misce žampiony s polovinou citronové šťávy a dejte je na stranu – po chvilce krásně zkřehnou.
2) Zelené fazolky dejte do kastrůlku, zalijte horkou vodou jen tak, aby byly ponořené, osolte, opepřete, zakryjte pokličkou a nechte šest minut povařit. Poté horkou vodu slijte a fazolky ochlaďte ledovou vodou – díky tomu si zachovají lepší barvu.
3) Do salátové mísy dejte žampiony, fazolky, bylinky, cherry rajčátka, olivový olej a promíchejte. Před podáváním posypte hoblinami parmazánu.