Přejít k hlavnímu obsahu
Jídlo

Kořeněné dýňové střípky

Dýně hokkaido má tu úžasnou výhodu, že ji nemusíte loupat, protože slupka pečením sama změkne. Ostrý nůž ale stejně budete potřebovat!

Redakce Marianne | 26. 11. 2014

Doba přípravy: 10 minut

Doba pečení: 30 minut

1 menší dýně hokkaido

rozmarýn 

tymián 

majoránka 

zázvor 

skořice 

čerstvě mletý pepř 

sůl

100 ml olivového oleje

1) Dýni omyjte, pokrájejte na kosočtverečky a trojúhelníky (delší strana cca 5 cm), dejte do mísy a v ní ji promíchejte společně s olivovým olejem a kořením. Klidně ji tam nechte i trochu uležet. 

2) Troubu rozpalte na 200 °C, vložte pekáč s dýňovými střípky, a pečte přibližně půl hodiny. Můžete ji samozřejmě péct současně s husou, zvlášť v jejích ‚horkých‘ fázích. Dýni sice snadno upečete i při nižší teplotě (prodloužíte dobu), ale může pak být trochu moučnatá. Hotová dýně má lehce zahnědlé okraje, je vláčná a sladká. 

Marianne je i na sociálních sítích:

Související články

Krása
Jak oživit krátké vlasy? Vsaďte na účes „dolce vita crop“, který vám dodá sebevědomí

Jak oživit krátké vlasy? Vsaďte na účes „dolce vita crop“, který vám dodá sebevědomí

Tradice
Přesně za týden začíná advent: Čas úklidu i rozjímání

Přesně za týden začíná advent: Čas úklidu i rozjímání

Móda
Velké náušnice jsou hitem Vánoc 2024: Víme, jak je nosit s minimem úsilí

Velké náušnice jsou hitem Vánoc 2024: Víme, jak je nosit s minimem úsilí

Zábava
Horoskop na týden od 25. listopadu 2024: Berani si zachovají optimismus, Blíženci opustí minulost

Horoskop na týden od 25. listopadu 2024: Berani si zachovají optimismus, Blíženci opustí minulost

×
  • Marianne
  • 1 099 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + ULTRAZVUKOVÁ ŠPACHTLE ETA + DIGI VERZE ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + ULTRAZVUKOVÁ ŠPACHTLE ETA + DIGI VERZE ZDARMA
  • Předplatit