Jako samet! Ochutnejte Red Velvet Cake
Může být tmavě či jasně červený nebo červenohnědý. Ať už zvolíte jakoukoliv intenzitu barvy, vždy se vám bude rozplývat na jazyku.
Originální receptura dortu Red Velvet, v překladu rudý samet, údajně pochází z newyorského hotelu Waldorf Astoria, kde ho svým návštěvníkům servírovali už ve 20. letech minulého století.
My jsme pro vás přichystali lehce pozměněnou, nicméně stejně dobrou, verzi tohoto sametového dortu podle šéfcukrářky Dominiky Tesařové z kavárenského řetězce Lagarto.
Přísady (14 porcí):
450 ml slunečnicového oleje
1 ks jedlé sody
270 g vaječného bílku
90 g vaječného žloutku
490 g hladké mouky
540 g cukr krupice
300 ml podmáslí
110 g rozpuštěného másla
10 g holandského kakaa
30 g červené gelové barvy
Krém:
110 g cukr moučka
200 g mascarpone
800 g čerstvého přírodního sýru
Postup přípravy receptu:
V jedné míse smícháme cukr, mouku, jedlou sodu a holandské kakao. Do druhé mísy si připravíme olej, vajíčka, máslo, podmáslí a gelovou červenou barvu. Postupně přidáváme sypkou směs do tekuté. Připravené těsto vlijeme do dvou dortových forem o průměru 26 cm. Pečeme v předehřáté troubě 50 min na 175 stupňů.
Upečené korpusy spojíme částí vytvořeného krému a ostatní krém použijeme na potření celého dortu.
ČTĚTE TAKÉ: Matcha lívance! Zdravé mlsání nejen pro vegany