Jídlo
Grilovaný hermelín s mangovobrusinkovým čatní
Sezona grilování a chutných gurmánských zážitků je tady! Vyzkoušejte výborný grilovaný hermelín s ovocným čatní.
Co budeme na 4 porce potřebovat?
- 1 balení Sedlčanského Hermelínu na gril s brusinkovou omáčkou
- ½ cibule
- 1 mango
- 1 malou chilli papričku
- 1 lžíci strouhaného zázvoru
- 40 ml octa
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíci cukru
- 2 lžíce pokrájeného koriandru
- sůl
Jak na to?
Na kostičky postupně nakrájíme oloupané mango, cibuli a česnek. Zalijeme 200 ml vody, přidáme ocet, špetku soli, šťávu ze zázvoru a pokrájenou chilli papričku. Vzniklou směs za občasného míchání zvolna vaříme, dokud nezhoustne. Nakonec přimícháme pokrájený koriandr.
Hermelíny lehce potřeme olejem, zabalíme do alobalu a grilujeme z každé strany asi 5 minut. Hotové hermelíny rozdělíme na talíře a doplníme směsí z manga. Brusinkovou omáčku podáváme buď zvlášť, nebo ji přimícháme do čatní.