Grilovaná zelenina z trouby
Odlehčete si po Vánocích jídelníček a ugrilujte si zeleninu. Použít můžete i všechny zbytky, které najdete v lednici – vařené brambory, těstoviny, sýry nebo uzeniny.
Doba přípravy: 10 minut
Pečení: 40-50 minut
Počet porcí: 2-3
Budete potřebovat:
- 1 červená paprika
-
2–3 rajčata nebo pořádná hrst třešňových rajčátek
-
3 brambory (nemusíte je loupat)
-
5 neoloupaných stroužků česneku
-
2 cibule
-
1 cuketa
-
3 mrkve
-
špetka římského kmínu
-
čerstvé nebo sušené bylinky podle chuti (tymián, rozmarýn, šalvěj)
-
sůl a čerstvě mletý pepř
-
olivový olej na pokapání
Postup:
-
Potáhněte plech pečicím papírem a troubu vyhřejte na 220 stupňů. Zeleninu nakrájejte na stejně velké kusy. Na plech dejte nejdřív mrkev, pokapejte ji olivovým olejem, osolte a posypte římským kmínem. Pak přidejte zbytek zeleniny, ochuťte ji bylinkami dle vlastního výběru, solí, pepřem a pokapejte olejem. Přikryjte alobalem a pečte dvacet minut.
-
Po dvaceti minutách pečení alobal stáhněte, a dopékejte dalších dvacet až třicet minut. Zeleninu jezte horkou buď samostatně jako lehký oběd nebo večeři, nebo podávejte jako přílohu k masu.
NĚCO NAVÍC:
Přidat můžete kuřecí maso pokrájené na kousky nebo domácí uzené, anebo zeleninu pět minut před koncem pečení posypte sýrem.