Čokoládová proteinová tyčinka: Toto je recept na mlsání bez výčitek
Máte rádi sladké a nechcete se ho za žádnou cenu vzdát? Poradíme vám, jak na to.
Vyrobte si doma poctivé proteinové tyčinky podle receptu nutriční terapeutky Lady Noskové – jsou skvělou svačinou pro muže i ženy a to nejen v průběhu větší sportovní zátěže. Oceníte je především v době, kdy nemáte přístup ke kvalitní potravě, ať už při větší pracovní vytíženosti či na cestách, kdy se nemůžete spolehnout na příjem nutričně vyvážené stravy třeba na benzinových pumpách.
Je jen na vás jakou příchuť zvolíte. Tyto ovesné “laskominky” jsou ochucené čerstvými datlemi, pistáciemi a hořkou čokoládou v té nejvyšší kvalitě.
Ingredience:
Neochucené ovesné vločky 100 g
Neloupané mandle 100 g
Proteinový prášek 150 g
Neslazené sójové mléko 160 ml
Čerstvé datle 200 g
Loupané nesolené pistácie 70 g
Hořká čokoláda 80% (doporučujeme Valrhonu)
Postup přípravy:
Ovesné vločky a mandle vložte do mixéru a rozmixujte na mouku. Přidejte proteinový prášek a sójové mléko, rukama zpracujte tvárnou hmotu. Bude-li se velmi lepit, ruce namočte do studené vody.
Proteinovou vrstvu namačkejte na dno formy vyložené pečícím papírem. V mixéru rozmixujte vypeckované datle na pastu a natřete ji na proteinovou vrstvu. Pistácie nahrubo nasekejte a posypejte datlovou vrstvu. V tomto stavu dejte na 1 – 2 h do mrazáku zmrznout. Mezitím v kastrůlku rozehřejte čokoládu. Nepřidávejte do ní tuk, ale trošku mléka. Když tyčinky vytáhnete z mrazničky, nakrájejte je cca na 60 g tyčinky a polijte je ze všech stran čokoládou. Vložte je zpátky do mrazničky a také je v ní uchovávejte.