Bramboráky z červené řepy
České recepty, ale trochu jinak, představuje kuchařka Jezte česky – rok v naší kuchyni. Dnes si z ní uvaříme bramboráky ze zdravé červené řepy.
Červená řepa má blahodárné účinky na naši pleť, vlasy, ale také játra. Nyní se jí v kuchyni opět dostává pozornosti, kterou si tato plodina právem zaslouží. Ingredience jsou rozpočítány na 6 bramboráků.
Co budeme potřebovat?
1 středně velká červená řepa
2 střední brambory varného typu C
2 vejce
1/2 cibule
1 lžíce mléka
1 lžíce pohankové mouky
špetka soli a pepře
sušený fenykl
majoránka
řepkový olej na smažení
Jak na to?
Červenou řepu i brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme nasekanou cibuli, vejce a mléko. Nakonec vmícháme sůl, pepř, fenykl, majoránku a zahustíme moukou.
V pánvi rozehřejeme řepkový olej a osmahneme na něm bramboráky z obou stran dozlatova. Hotové odložíme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
Bramboráky můžete péct i v troubě na pečicím papíru, pokapejte je však troškou oleje, aby neoschly a držely tvar.