Vánoční bowle se skořicí, badyánem a mandlovým sirupem
Zkuste si letos připravit bowli jinak než z vína a šampaňského. Toto je recept na voňavý “Eintopf” podle Spuntha a Knoflicka s rumem a sušeným ovocem.
Dejte si ale pozor na množství! Místo půllitrových hrnečků si připravte sklenice na whisky, protože tento vánoční drink bude o něco veselejší, než jak jste na něj byli doposud zvyklí. Připravili ho pro vás talentovaní barmani Lukáš Válek a Marcel Harvánek podle přísně tajné receptury Ervína von Knoflicka a Hermanna Spuntha.
Czech Mate Bowl
Ingredience pro přípravu 1150 ml
150 ml Becherovky
150 ml Havany 3yo
50 ml Limetového freshe
50 ml Mandlového sirupu
750 ml Jablečného moštu
—————————————
Vložky: sušená jablka, limetky, skořice a badyán
Postup přípravy:
Do velké skleněné nebo kameninové nádoby postupně nandáme všechny odměřené suroviny a v nádobě promícháme se sušeným ovocem: jablka nakrájíme na větší kousky a limetky na kolečka. Nakonec přidáme led, skořici a badyán. Servírujeme do “whiskovek”.