Pečení na víkend: Buchty s hruškovými povidly
S těmito buchtami bychom klidně vyrazili do světa!
Poctivé kynuté buchty miluje snad každý. Zkuste tentokrát vyměnit klasickou povidlovou náplň za hruškovovu. Nebudete litovat!
Náročnost: Snadné
Porce: Pro 6-8 osob
Příprava: Do 30 minut + kynutí
Doba pečení: 0:25
Ingredience:
- 500g hladké mouky + další na poprášení
- 250ml vlažného mléka
- 100g moučkového cukru + další na posypání
- 1 kostka čerstvého droždí
- 100ml rozpuštěného másla + další na vymazání plechu a potírání
- 2 žloutky
- špetka soli
- 400g hruškových povidel na naplnění
ČTĚTE TAKÉ: Jak na nejlepší kynuté koláče a buchty?
Postup:
Začněte tím, že do prosáté mouky uděláte důlek a vlijete trochu vlažného mléka. Poté přidejte špetku cukru a nadrobte droždí. Na teplém místě nechte vzejít kvásek (cca 15 minut). Přidejte zbylé ingredience mimo povidel a vypracujte hladké nelepivé těsto. Zakryjte čistou utěrkou a nechte asi hodinu kynout. V průběhu kynutí těsto dvakrát propracujte.
Rozehřejte troubu na 175°C. Z těsta utvořte kuličky a vyskládejte je na pracovní plochu, pak každou roztáhněte na placičku o trochu menší než dlaň, naplňte lžičkou povidel a zabalte (těsto dobře přimáčkněte k sobě). Pekáček si vymažte máslem a buchtičky do něj spojem dolů vedle sebe naskládejte a nechte ještě 10 minut kynout. Pak je ze všech stran přetřete pomocí mašlovačky rozehřátým máslem a dejte péct na 20–25 minut.
Ihned po vytažení z trouby je pocukrujte a potřete máslem.
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz