Přejít k hlavnímu obsahu
Jídlo

Marika a Jiří Kučovi: Láska v kuchyni

Jaké to je, když se u jednoho sporáku sejdou manželé, kteří to s jídlem myslí smrtelně vážně? Marika a Jiří, blogeři z Kitchen story, vám v Marianne pravidelně předvedou, jak se vaří manželské štěstí.

Veronika Hong | 30. 09. 2017

"Všiml jsem si jí ve školní jídelně,“ popisuje Jirka první setkání s Marikou. Na střední škole textilní se poznali už před čtrnácti lety a setkání nad tácem je pro ně příznačné, oba jídlo milují. Jen už si dnes nedokážou vzpomenout, co zrovna se tenkrát chystali jíst, ale prý to určitě nebyla dršťková polévka, tu totiž oba nesnášejí. Vzali se před čtyřmi lety a postupem času zjistili, že je čím dál víc baví trávit společný čas v kuchyni. „Oba rádi vaříme. A co si uvaříme, rádi jíme. S rodinou. S přáteli. U velkého stolu a otevřených srdcí,“ říkají.

Vývar je grunt!

Když vzpomínají na své kuchařské začátky, shodnou se, že nic nešlo automaticky. „Učil jsem se všechno pěkně od píky, i to, jak se krájí cibule,“ vypráví Jiří, který kromě blogování pracuje jako obchodní zástupce. V kuchyni se prý doplňují, zatímco Mariku baví rychlá a svěží jídla, Jirka se rád soustředí na dlouhé přípravy mas a vývarů. „Ty jsou naprostý základ! Každý by měl mít v zásobě domácí vývar, zeleninový i masový,“ říká Jiří a Marika dodává, že se její manžel specializuje i na vaření demi-glace, tedy hustých koncentrátů z vývarů, které připravuje klidně i 24 hodin. 

A jaká ingredience kromě vývaru podle nich v lednici nikdy nesmí chybět? „Máslo. Je to základ na restování a je nedocenitelné i jako tečka, která celý pokrm krásně zjemní,“ míní Marika. 

Co Kitchen story rádi vaří na podzim, se dočtete na následujících stranách. Sázejí hlavně na ořechy, čerstvě uzrálé hrušky, výbornou červenou řepu a voňavé dýně. Podzim je i díky tomu krásně voňavý, přímo k nakousnutí! 

FANTASTICKÉ RECEPTY MANŽELŮ V KUCHYNI NAJDETE V ŘÍJNOVÉ MARIANNE!

Čeká vás:

  • Dýňové risotto se sušeným prosciuttem
  • Čočkový salát s červenou řepou a ořechy
  • Kuřecí játra na portském víně
  • Hrušková bábovka s čokoládou a medem

Dobrou chuť!

Marianne je i na sociálních sítích:

Související články

Lidé a místa
Důchodci změnili své plány: Přímo na dvorku si postavili udržitelný dům, který jim ušetřil spoustu peněz

Důchodci změnili své plány: Přímo na dvorku si postavili udržitelný dům, který jim ušetřil spoustu peněz

Zábava
Kvíz: Jak dobře znáte slavné herce z českých komedií? Od Buriana až po Svěráka

Kvíz: Jak dobře znáte slavné herce z českých komedií? Od Buriana až po Svěráka

Poradna
Proč je Feng Shui klíčem k dokonalému bydlení: Rozhovor s projektovou designérkou o cestě k harmonickému domovu

Proč je Feng Shui klíčem k dokonalému bydlení: Rozhovor s projektovou designérkou o cestě k harmonickému domovu

Venkov & styl
Vánoční nálada podle hvězd: Jak prožívají svátky jednotlivá znamení zvěrokruhu

Vánoční nálada podle hvězd: Jak prožívají svátky jednotlivá znamení zvěrokruhu

×
  • Marianne
  • 1 099 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + ULTRAZVUKOVÁ ŠPACHTLE ETA + DIGI VERZE ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + ULTRAZVUKOVÁ ŠPACHTLE ETA + DIGI VERZE ZDARMA
  • Předplatit