Jak to máte s hodováním na Štědrý den? Snažíte se vidět zlaté prasátko?
Jako malá jsem to dodržovala. Naopak, od chvíle, kdy jsem se odstěhovala od rodičů, tak beru Štědrý den jako den plný hodování a vychutnávání si všeho, co k Vánocům patří. Každý Štědrý den začínáme horkou čokoládou se šlehačkou, vánočkou a pohádkou, a to v pyžamu a posteli. Až poté nám začíná den.
Z jakých dobrot se tradičně skládá váš štědrovečerní stůl?
Houbový Kuba, lososový krém se sýrovými kroketami, kapr, treska a klasický řízek, bramborový salát. Poté ujídáme cukroví a hodnotíme, kdo má které lepší. Každý rok slavíme totiž Štědrý den s mými rodiči a rodinou mého bratra. Takže je nás jedenáct.
Kdybyste měla strávit Štědrý večer v restauraci, do jakého podniku byste zavítala?
Tohle si upřímně neumím představit a nikdy jsem nad tím nepřemýšlela. Kdybych si ale měla opravdu nějakou vybrat, byla by to restaurace s typicky českou atmosférou. První, která mě napadá, je restaurace U Matěje. Tam si myslím, že bych se cítila dobře a užila si to i mimo domov.
Jakou vánoční pohádku si nikdy nenecháte ujít?
Grinche (to je jediná zahraniční věc, kterou jsme si doma opravdu oblíbila a patří k našim Vánocům), Popelku a Pelíšky.