Chcete zhubnout? Začněte snídat! 2. díl
V 1. díle jsme si řekli, že vynechat snídani je největší stravovací chyba, a také proč. Vydatná snídaně je základ pro úspěšný den. Nebudete unavení, budete mít spoustu elánu a bude se vám lépe pracovat. Slíbili jsme vám také několik snídaňových receptů – zde jsou.
Tuňáková pomazánka
Kalorická hodnota: 1200 kJ
Čas přípravy: 25 minut
Budete potřebovat:
35 g tuňáka v oleji, 1 bílek, 60 g sýra cottage, 1 lžičku plnotučné hořčice, 1 lžičku kaparů, 1,5 celozrnné bagety. Další přísady: kari, šťáva i kůra z citronu, sůl, pažitka
Postup:
Okapané maso z konzervy tuňáka v oleji promíchejte s jedním nakrájeným vejcem uvařeným natvrdo. Přidejte sýr cottage, hořčici, kari, citronovou šťávu i kůru, kapari a sůl. Naneste na rozpečené bagetky, ozdobte plátkem citronu a pažitkou.
Foto: Diet Plan
Banánový tvaroh
Kalorická hodnota: 1200 kJ
Čas přípravy: 5 minut
Budete potřebovat:
140 g měkkého netučného tvarohu, 1 lžíci medu, 1 ks banánu, 1 kus kiwi, 40 g hroznového vína, mátu
Postup:
Tvaroh rozmixujte s banánem a medem. Na talířku jej ozdobte kuličkami hroznového vína, plátky kiwi a mátou.
Foto: Diet Plan
Zazipovaná omeleta
Kalorická hodnota: 1200 kJ
Čas přípravy: 25 minut
Budete potřebovat:
2 bílky a 1 žloutek, 15 g šunky, 10 g 30% sýra, 10 g cibule, 100 g červené papriky, 1 celozrnný žitný chléb, sůl, pepř
Postup:
Sýr a šunku nastrouhejte. Cibuli a papriku nakrájejte nadrobno. Do hrnce dejte vařit vodu. Vejce rozklepněte do igelitového sáčku (ideální jsou sáčky se ‚zipem‘), přidejte ostatní suroviny, sůl, pepř a smíchejte. Z pytlíčku vyžeňte vzduch, uzavřete jej a vložte do vařící vody na 13 minut. Sáček vyjměte a hotovou omeletu z něj ‚vysypte‘ na talíř. Podávejte s celozrnným chlebem.
Foto: Diet Plan
Tyto tři recepty vytvořili nutriční specialisté z Diet Planu a další informace získáte na http://www.dietplan.cz/