Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Těstoviny s květákem, slaninou a chilli

Zdá se vám tato kombinace zvláštní? Ale je delikátní a věříme, že vaši blízcí ocení něco úplně nového.

Redakce Marianne | 7. 10. 2012

Příprava tohoto jídla vám zabere 20 minut, pak ještě počítejte 30 minut na pečení. Množství je uvedeno na 4 porce.

  

 Budete potřebovat:

  • 1 kg květáku, nakrájeného či rozebraného na růžičky
  • 200 g ,gazdovské‘ slaniny, nakrájené na kostičky (lze ji nahradit uzeným tempehem ohřátým v páře)
  • 1 lžíce najemno nastrouhané kůry z biocitronu
  • 1 lžička drceného chilli
  • 2 stroužky česneku, drcené
  • 3–4 lžíce olivového oleje
  • 200 ml dobrého suchého bílého vína
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 400 g těstovin pappardelle
  • najemno strouhaný parmazán k podávání

 

Zahřejte svou troubu asi na 220 °C. Květák, slaninu, citronovou kůru, chilli, česnek a olej promíchejte v zapékací míse. Pečte 20–25 minut, aby květák zezlátl. Potom přilijte víno i smetanu a pečte zbývajících 5 minut.

Než se směs dopeče, uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě a pak je smíchejte s opečeným květákem. Na závěr posypte parmazánem. Nezbývá než vám popřát dobrou chuť.

Tento recept a další s květákem najdete také na Apetitonline.cz.

Související články

Dobrý nápad
Chov morčat není složitý, ale jistá pravidla dodržovat musíte

Chov morčat není složitý, ale jistá pravidla dodržovat musíte

Byt
Prohlédněte si nádherně zrekonstruovaný historický byt, který je plný dřeva a kouzelných detailů

Prohlédněte si nádherně zrekonstruovaný historický byt, který je plný dřeva a kouzelných detailů

Zábava
Cestování po Plzeňském kraji: 5 zatopených lomů, kde byste se měli letos vykoupat

Cestování po Plzeňském kraji: 5 zatopených lomů, kde byste se měli letos vykoupat

Zdraví
Ať jste ráno odpočatá a plná energie: 6 kroků pro kvalitní a dostatečný spánek

Ať jste ráno odpočatá a plná energie: 6 kroků pro kvalitní a dostatečný spánek