Žampiony plněné česnekovým jogurtem a šunkou
Což takhle si připravit něco delikátního? Plněné žampiony si zamilujete! Jsou snadné na přípravu a náplň můžete měnit dle libosti. Dnes vyzkoušíme čenekovošunkovou podle receptu Zapálené kuchařky Lenky Požárové.
Česnek si s houbami rozumí, a proto na něm nešetřete. Čedar má vynikající oříškovou chuť, která receptu dodá ten správný říz. Lenka počítá se čtyřmi strávníky a prozradila nám, že v kuchyni s tímto receptem nestrávíte více než půl hodiny.
Co budeme potřebovat?
- 500 g žampionů (o průměru asi 6 cm)
- 100 g bílého smetanového jogurtu
- 100 g plátkové šunky
- 100 g sýra čedar
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- petrželku na ozdobu
- sůl
Jak na to?
Z žampionů odřízneme nožky. TIP: Využijte je do jiného receptu (například do polévky nebo pod dušené maso). Hlavičky vložte do pekáčku spodní stranou kloboučků nahoru a ve středně vyhřáté troubě grilujte asi 8 minut.
Mezitím si připravte náplň. Jogurt promíchejte s rozmačkanými stroužky česneku, lžičkou soli, vejcem, nahrubo strouhaným sýrem a na kostičky nakrájenou šunkou.
Tekutinu, kterou žampiony pustily, vylijte a naplňte je jogurtovou směsí. Vraťte je do trouby na dalších 8 minut, než povrch náplně zezlátne.
Podávejte teplé, ozdobené petrželkou.