Vypečené pochoutky z mraženého ovoce
Máte na něco chuť, ale spíž je prázdná a vám se nechce běžet do obchodu pro čerstvé suroviny? Máme pro vás tipy z mraženého ovoce.
Nespornou výhodou mraženého ovoce, ale i mražené zeleniny je, že je máte hned po ruce. Nemusíte se strachovat, co vařit na víkend a kde shánět něco vhodného. Mražené ovoce je navíc vždy čerstvé! Ještě ten den, kdy je sklizeno, putuje do DIONE, kde se zamrazí. To vše bez konzervantů, stabilizátorů a umělých barviv. Vy pak můžete čarovat z toho, co dům dá.
Borůvkové muffiny
Co budeme potřebovat
- lesní borůvky DIONE
- 3 hrnky hladké mouky
- 1 lžíce prášku do pečiva
- ¾ hrnku cukru
- 125 g rozpuštěného másla,
- 2 mírně našlehané vejce
- hrnek mléka
Jak na to
Mouku, prášek do pečiva a cukr dejte do mísy. Doprostřed udělejte důlek, přidejte rozpuštěné máslo, lehce našlehané vejce a mléko. Mírně promíchejte (těsto nesmí být hladké). Opatrně vmíchejte lesní borůvky DIONE. Vymažte cca 12 formiček na muffiny a naplňte je připravenou směsí. Pečte v předehřáté troubě na 210 °C cca 20 minut.
Zapečené jahody s čokoládou
Co budeme potřebovat
- 350 g zmrazených jahod DIONE
- citronová kůra
- 100 g bílé čokolády
- 150 ml smetany ke šlehání
Jak na to
Mražené jahody rozdělte do 4 zapékacích misek nebo do jedné větší a posypte je nastrouhanou kůrou z citronu. Smetanu zahřejte v kastrůlku až k bodu varu a horkou ji nalijte na čokoládu, kterou jste si nalámali na kousky. Nechte asi 3 minuty stát a pak promíchejte, až se čokoláda úplně rozpustí. Potom nechte směs ještě chvíli odstát, aby trochu zhoustla. Gril v troubě zapněte na nejvyšší teplotu a asi 5 minut rozehřívejte. Čokoládovou smetanou přelijte ovoce a takto připravený dezert posypte trochou moučkového cukru a vložte jej pod gril. Zapékejte 2–3 minuty, dokud povrch nezezlátne. Dezert můžete ozdobit snítkou čerstvé máty a okamžitě podávejte.
Recepty na víkend najdete na www.apetitonline.cz