Tvarohové kostky
Expresní příprava a absence mouky – takové jsou kromě chuti přednosti tohoto dezertu. Zkusili jsme a nemůžeme si ho vynachválit!
Doba přípravy: 15 minut
Pečení: 15-20 minut
Počet porcí: 20 řezů
Budete potřebovat:
-
4 sáčky kakaového pudinku
-
1 sáček prášku do pečiva, nejlépe bezlepkového
-
200 g co nejjemněji mletého přírodního cukru
-
50–60 g tmavé čokolády (nebo jiné podle chuti), nasekané nahrubo
-
4 vejce
-
1 lžíce baileys, rumu nebo jiného oblíbeného likéru
-
2 lžíce oleje
Na krém:
-
250 g másla
-
150 g moučkového cukru (nebo méně, podle chuti)
-
500 g měkkého tvarohu
-
ozdoba podle chuti (čokoládová poleva)
-
čerstvé ovoce k podávání, podle sezony a chuti
Postup:
Zahřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Pudinkové prášky smíchejte s práškem do pečiva, cukrem a čokoládou. Přidejte vejce, likér, olej a všechno důkladně promíchejte.
Těsto vylijte na plech o rozměru cca 20 × 24 cm vyložený pečicím papírem. Pečte 15–20 minut (pozor, čím déle, tím sušší bude těsto!). Vyjměte z trouby, nechte vychladnout, nejlépe na mřížce.
Mezitím utřete změklé máslo s cukrem do pěny. Přidejte tvaroh a vše vyšlehejte na hladký krém. Ten rozetřete na vychladlý korpus. Chcete-li, ozdobte. Podávejte s čerstvým ovocem.