Smažená jižanská křídla
Chystáte party? Tak zkuste hostům připravit pálivá smažená kuřecí křidélka s křenovým dipem!
Příprava receptu vám zabere asi 20 minut, s dalšími dvaceti minutami počítejte na smažení. S ingrediencemi jsme počítali pro čtyři strávníky.
Co budeme potřebovat?
1350 g kuřecích křídel
Na kořenicí směs:
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- 1 lžička mletého chilli
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 lžička strouhané citronové kůry
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 stroužek drceného česneku
Na obalení:
- 2 velká vejce
- 2 lžíce tabasca
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 1 lžička mletého chilli
- 250 g hladké mouky
- olej na smažení
- mleté chilli a uzená paprika na poprášení
Na dip:
- 250 g zakysané smetany
- 2 lžíce nastrouhaného křenu
- 1–2 lžíce sladké chilli omáčky
- 1/2 lžičky mletého chilli
Jak na to?
Z křídel za posledním kloubem odkrojíme špičky bez masa a zbylou část rozdělíme v prostředním kloubu napůl. Omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Promícháme je s přísadami na kořenicí směs a dáme na hodinu do chladu.
Smícháme přísady na dip, osolíme a dáme vychladit. Poté si připravíme suroviny na obalování. V hlubokém talíři prošleháme vejce, tabasco, chilli a 1 lžičku pepře. Na plochý talíř nasypeme mouku.
V hrnci rozehřejeme 5 cm vysokou vrstvu oleje (pokud máte kuchyňský teploměr nebo používáte fritézu, tak na 190 °C).
Namočíme křídla po 5 kouscích do vajec a pak obalíme v mouce. Dáme je do oleje a smažíme za občasného obracení 8–10 minut. Poté je vyndáme a na papírových utěrkách necháme vsáknout přebytečný olej. Pokračujeme další dávkou až do usmažení všech křídel. Křídla podáváme s křenovým dipem.
Další zajímavé recepty najdete na www.apetitonline.cz