Jídlo
Roláda z mořského jazyka
Šéfkuchař restaurace Epopey Jan Volšička se s námi podělil o své nové recepty. Jako první si představíme roládu z mořského jazyka na lahodném hráškovém rizotu.
A proč právě mořský jazyk? Protože jeho maso je opravdu výborné chuti a jeho příprava více než snadná, má totiž minimum kostí. Hráškové rizoto s ním rozehraje neotřelou sonátu chutí. Tento svěží červnový recept musíte zkrátka vyzkoušet!
Prubnout ho můžete i v restauraci Epopey, ať víte, do čeho jdete. Více informací o podniku najdete na http://www.epopey.cz/.
Co budeme potřebovat?
- 800 g mořského jazyka
- 400 g italské rýže arborio
- 500 g hrášku
- 200 g hráškových mladých lusků
- 100 g baby špenátu
- máslo
- parmazán
Jak na to?
Do filátka z mořského jazyka zabalíme tepelně upravený baby špenát a spojíme párátkem. Závitek krátce orestujeme na másle. Hrášek uvaříme, nasypeme do mixéru a připravíme z něj jemné pyré.
Uvařenou rýži smícháme s hráškovým pyré a přidáme hráškové lusky. Do rizota nakonec vmícháme parmazán a zjemníme ho kostičkou másla. Navrch posadíme roládu z mořského jazyku.