Ředkvičkovo-brynzový krém v šunkovém hnízdě
Oslava vítání nového roku si zaslouží něco lepšího, než jen okoralé chlebíčky, co říkáte? Máme pro vás tip na zajímavou chuťovku od Zapálené kuchařky Lenky Požárové, v níž hlavní roli hraje brynza a šunka.
Ingredience jsou vypočítané na čtyři strávníky a příprava vám zabere zhruba 20 minut.
EXTRA TIP: Díky slané brynze nemusíte krém příliš solit. Doporučujeme podávat s pečivem.
Co budeme potřebovat?
125 g směsi listových salátů (špenátových listů, rukoly a ledového salátu)
200 g plátkové šunky
100 g brynzy
1 balení cottage sýru
1 svazek ředkviček
3 lžíce nasekané pažitky
2 lžíce čerstvě strouhaného křenu
olivový olej
Jak na to?
Křen nastrouháme najemno a promícháme se sýrem cottage a nadrobenou brynzou. Ředkvičky nakrájíme na tenké nudličky a spolu se sekanou pažitkou je vmícháme do brynzového krému.
Na talíři rozložíme salát promíchaný se lžící olivového oleje. Do středu naaranžujeme hnízdo z plátků šunky, které nakonec naplníme ředkvičkovo-brynzovým krémem.