Recepty nejen pro alergiky III: Kuře se špenátem
Jak správně připravit nejoblíbenější dětské maso bez použití jediné kapky mléka? Dočtete se v našem receptu. Zdravější již opravdu být nemůže!
Co budeme potřebovat?
- 4 kuřecí prsa
- 400 g špaget
- 250 ml náhražky smetany (například Alpro Cuisine)
- 250 ml náhražky mléka (například Alpro Natural)
- 200 ml vývaru
- 2 rajčata
- 10 g hladké mouky
- 50 g strouhaného parmazánu
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- sáček čerstvého špenátu (nebo kostka mraženého listového)
- hrst nasekaných bylinek podle chuti
- svazek bazalky
- sůl
Jak na to?
Špagety uvaříme v osolené vodě tak, aby nám zůstaly lehce nedovařené. Scedíme a pokapeme olivovým olejem. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme dorůžova na olivovém oleji, lehce zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme sójovými náhražkami. Vzniklou omáčku důkladně provaříme, dochutíme solí a pepřem a na závěr přidáme listy bazalky, dále už nevaříme. Rozmixujeme tyčovým mixérem.
Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme a odstraníme semínka. Zbylou dužinu nakrájíme na malé kostičky. Kuřecí prsíčko osolíme, obalíme v nasekaných bylinkách, opepříme a zprudka orestujeme na rozpálené pánvi z obou stran. Zalijeme vývarem a lehce svaříme. Přidáme špagety a provaříme, dokud se nám vývar nevpije do těstovin.
Posypeme strouhaným parmazánem, přidáme rajčata, špenát a dochutíme dle potřeby solí. Omáčku vlijeme do hlubokého talíře, poté pomocí vidličky vytvoříme ze špaget hnízdo, na které položíme upečené kuře.