Jídlo
Italský čokoládový tvaroh
Tentokrát přinášíme inspiraci na dobrý letní dezert. České děti se naučí od těch italských, jak chutná tvaroh s čokoládou.
A věřte, že ani dospělí nepohrdnou. Přitom je to tak jednoduché. Vystačíte si s několika surovinami. Italský čokoládový tvaroh může být nejen dobrou tečkou za obědem, ale i výbornou svačinkou a snídaní.
Co budeme potřebovat
- 300 g jemného tvarohu, žervé nebo lučiny
- 100 g oblíbené čokolády
- kondenzované mléko (slazené, je-li čokoláda hořká)
Jak na to
Promíchejte nebo vrstvěte spolu jemný tvaroh, žervé nebo lučinu a rozpuštěnou čokoládu. Přidejte trochu kondenzovaného mléka, až bude konzistence podle vašich představ.
Doba přípravy: 10 minut
Rozpuštění čokolády: 5 minut
4 porce
Více receptur najdete zde.