Přejít k hlavnímu obsahu
Jídlo

Ideální na party: lososový uzlík

Také zbožňujete předkrmy a nápadité party pokrmy? Tak to musíte vyzkoušet uzeného lososa plněného smetanovým crème fraîche podle receptu šéfkuchaře restaurace Epopey Jana Volšičky!

Redakce Marianne | 29. 06. 2013


Co budeme potřebovat?

  • 200 g uzeného lososa
  • 100 g crème fraîche
  • 100 g koriandru
  • 100 g jahod
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 chilli paprička
  • 1 limetka
  • 1 lžíce bílého balsamica
  • 1 lžíce cukru

Jak na to?

Crème fraîche smícháme s koriandrem a limetkovou šťávou. Plátky uzeného lososa vyskládáme do formičky, naplníme crème fraîche a zabalíme do fólie.

Na dresink smícháme ocet, olivový olej, limetkovou šťávu, chilli, koriandr, cukr a jahody.

TIP: Lososový uzlíček můžeme podávat s listovým salátem a rozpečenou bagetou i jako netradiční předkrm.

Marianne je i na sociálních sítích:

Související články

Zábava
Žena, která vynalezla Wi-Fi: Hedy Lamarr milovalo celé Československo, kvůli vědě se vzdala kariéry u filmu

Žena, která vynalezla Wi-Fi: Hedy Lamarr milovalo celé Československo, kvůli vědě se vzdala kariéry u filmu

Zábava
Kvíz pro milovníky večerníčků: Otestujte, jak dobře znáte oblíbeného krtka a jeho příběhy

Kvíz pro milovníky večerníčků: Otestujte, jak dobře znáte oblíbeného krtka a jeho příběhy

Poradna
Ze starého žebříku dokonalý adventní kalendář: Pusťte se s námi do vánočního vyrábění

Ze starého žebříku dokonalý adventní kalendář: Pusťte se s námi do vánočního vyrábění

Poradna
Vánoční stromečky z kartonu a příze: Vyrobte si s námi nenáročnou dekoraci za pár korun

Vánoční stromečky z kartonu a příze: Vyrobte si s námi nenáročnou dekoraci za pár korun

×
  • Marianne
  • 1 099 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + ULTRAZVUKOVÁ ŠPACHTLE ETA + DIGI VERZE ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + ULTRAZVUKOVÁ ŠPACHTLE ETA + DIGI VERZE ZDARMA
  • Předplatit