Jídlo
Hospodská dršťková polévka
Pro někoho pochoutka, pro jiného jídlo, kterému se obloukem vyhýbá. Nicméně k české kuchyni patří, a nejen k ní. Vyhledávají ji labužníci po celém světě.
Příprava podle našeho receptu vám zabere 20 minut, vařit pak budete další půl hodiny. Ingredience jsou uvedeny pro 4 porce.
Co budete potřebovat?
- 1 velká cibule, nadrobno pokrájená
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička sladké papriky
- 500 g předvařených hovězích drštěk, nakrájených na nudličky
- 1,5 l vývaru z kostí nebo masa a kořenové zeleniny
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 stroužky česneku, drcené
- špetka majoránky
- mleté chilli podle chuti
Jak na to?
Na sádle zpěňte nakrájenou cibuli, zaprašte moukou a osmahněte na světlou jíšku. Postupně vmíchejte sladkou papriku. Když je jíška hladká, přidejte vývar a opět dobře rozmíchejte. Směs vařte nejméně 20 minut. Pak jsou na řadě uvařené dršťky, koření, drcený česnek a sůl. Ještě 10 minut vařte. Podávejte s pečivem a nejlépe také s vychlazeným pivem. Dobrou chuť.
Další recepty najdete na Apetitonline.cz.